Richard Spitzer, Centrum detektivky, 13.4.2017
O knize Rukavičky smrti: „Elen Jollyová je hrdinkou už třetího románu, napínavého a pestrého, který nás kromě Sicílie a Anglie zavede i do Čech…“ „…autorka píše velice srozumitelně a čistě a daří se jí i v popisu atmosféry,“ píše autor recenze zde.

Iveta Svobodová, iDnes/Blog, 10.1.2017
„Už dlouho se mi nestalo, abych zasedla a četla, dokud nezabrzdím na poslední straně. Nemohla jsem přestat, byla jsem prostě zvědavá, jak to všechno dopadne,“ píše autorka recenze o knize Rukavičky smrti zde.

Eva Štefíková. Databáze knih, 18.12.2016
„Rukavičky smrti je detektivka, se kterou nepoznáte jednu část světa, ale rovnou tři a z toho jedna se odehrává u nás, v České republice,“ láká čtenáře k četbě knihy autorka recenze zde.

Josef Němec, iDnes.cz/Blog, 21.11.2016
„Shoda náhod zasáhla tvrdě“, píše autor recenze ke knize Rukavičky smrti zde.

Alena Badinová, Klub knihomolů, 8.12.2016
Rukavičky smrti: „Čtenář po dočtení knihy nevěří vlastním očím a tak nějak souzní s Elen Jollyovou…“ Celá recenze zde

Aneta Riddick Čižmáriková, riddicksrealm.blogspot.co.uk,16.4.2016
Celá recenze zde

Alena Badinová, Klub knihomolů, 8.4.2016
„Kriminální thriller má originální zápletku, odehrává se na zajímavých místech a jedním z aspektů, který české čtenáře bude bavit, jsou všudypřítomné odkazy na Česko….Musím říct, že Brouk mě mile překvapil. Opravdu jsem neočekávala tak do detailů propracovaný příběh plný napětí. Tomu v audiopodobě, kterou jsem si stáhla z webu audiotéka.cz, nahrávaly i krátké dramatické klavírní předěly.“ Celá recenze zde

Ilona Horáčková, Schefikův blog, 4.4.2016
paní recenzentka se vyjadřuje k přednesu Lucie F. Šternerové při četbě audioknihy: „Oproti knižní předloze tak získáváme pocit, že máme na cesty spolehlivou průvodkyni, s níž se neztratíme ani v bludišti odlehlých míst, ani v spletitosti na první poslech tajemného případu.“ Celou recenzi najdete zde

SCHEFIK, Schefikův blog, 31.3.2016
„…pojetím se B. M. Horská zcela vymyká běžné produkci a dokáže upoutat i ty čtenáře/posluchače, kteří se za běžných okolností domácím autorům vyhýbají. Brouk nabízí dobře vystavěný děj, který se nesnaží za každou cenu šokovat a plýtvat hektolitry krve na každé straně. Celou recenzi najdete zde.

Josef Němec, blog idnes, říjen 2014
Celá recenze zde

Veronika Černucká, Severské detektivky, říjen 2014
Celá recenze zde

Pavel Mandys, iLiteratura, 18.9.2013

„Pach smrti je čtivá a fungující detektivka…“ Celou recenzi najdete zde

František Cinger, Právo, 26.6.2013

„Za vhodnou volbu současné hrdinky si zaslouží pochvalu B.M.Horská…“ – zde.

Naďa Johanisová, 7.G, 3/2013

„…švih, spád a napětí…“
(…)
„Horská … citlivě registruje především detaily, prozrazující postupné rozleptávání tkaniva britské společnosti neoliberálním modelem, který redukuje vzdělání, výzkum i lidské zdraví na produkty.“
(…)
„Knížka nám tak umožňuje drobné průhledy do dnešní rychle se měnící britské reality, stravitelně naservírované v rámci vyprávění o dramatických lidských osudech i o atraktivní práci policistů.“
(…)
„[Čtenář] bude mít možná po odložení této knížky pocit, že na chvíli viděl svět očima ženy, která má … i schopnost vnímat a bez patosu a zjednodušení prezentovat aspekty dnešní evropské reality.“ Plné znění recenze zde.

Tomáš Kafka, Lidové noviny, 13.2.2013

„Dobrá detektivka ve svém pátrání překračuje meze konkrétního zločinu a nezřídka si libuje v rozkrývání aktuálních společenských trendů a neuróz. Platí to i pro prvotinu autorky B.M. Horské Pach smrti.“
(…)
„Atypický, řekněme, svým způsobem multikulturální odstup, který Horská používá pro své rozkrývání pozadí zdánlivě banálního zločinu, umožňuje autorce větší nezaujatost či srovnání, ale rozehrává i zajímavé charakterové etudy na okraji precizně vystavěného příběhu. Každá ze zvolených postav – drtivá většina se přitom rekrutuje z prostředí anglických a českých vědců – se snaží najít v globalizovaném světě nějakou tu svoji „atypickou“ výhodu, s jejíž pomocí by si přilepšila či alespoň oslabila pocit ohrožení. Pocit ohrožení je nicméně leitmotivem celého příběhu, celé v něm znázorněné společnosti.“ (Plné znění recenze je k dispozici na facebookové stránce nakladatelství MOBA zde ).

Sabina Huřťáková Hašková, vaseliteratura.cz, 16.4.2013

„Na knize oceňuji především objektivní pohled, kterým autorka popisuje scény v Anglii a především v Čechách. Velmi zajímavá byla zkušenost inspektorky Jollyové s Prahou, anglickými turisty na „pivních výletech“ i s pražskou policií. Výborně autorka zvládla také spád děje a rychlé zvraty. Pokud čtenář nedává přednost detektivce s vyšetřováním v jednom místě a s jednou skupinou podezřelých, má možnost vydat se s Pachem smrti na dobrodružství rozeseté napříč několika státy i vědními obory.“ (Plné znění recenze je k dispozici zde).